woensdag 19 oktober 2016

Subversie van antiracistische leuzen

Dit wordt een eerste schets van wat later ideeën binnen een demonstratie moeten worden. Mijn doel is een antikolonialistische/antiracistische demonstratie de kop gek te maken door hun leuzen tegen zichzelf te gebruiken. Ik wil dit doen door parallellen te trekken met Zuid-Afrika, en de problemen in dit land te doen dienen als een analogie voor de problemen in Nederland. Met als verschil natuurlijk, dat de huidskleuren omgewisseld zijn.

MAAR, en dit is vanuit een retorisch oogpunt essentieel: De Nederlanders in Zuid-Afrika moeten als de slechteriken zijn afgeschilderd. Want elke slechte daad tegen Afrikaners wordt ook nu al geframed als "terecht, want zij hebben het land gestolen". Wij moeten de parallellen trekken tussen Nederlandse kolonisten en immigranten in Nederland. Want als ze dan proberen de immigranten in Nederland te verdedigen, verdedigen ze alles waar in hun ogen de Nederlanders zich schuldig aan maakten. Zo kunnen wij de aanvallende positie innemen. En dan zijn we in staat het debat in onze richting te verschuiven.

"Nederland heeft zijn onderdanen naar Zuid-Afrika gestuurd met als doel het land te overheersen. Ze hebben geweld gepleegd tegen de plaatselijke bevolking en hun inheemse leefomgeving verstoord... 
Net als de Turken die nu de dienst uitmaken in de Haagse Schilderswijk. Laten we de Nederlanders die zich daar gesettled hebben, terugnemen in Nederland. Het wordt tijd om de uitheemse bevolking terug te sturen naar waar ze vandaan kwamen zodat de inheemse bevolking het weer voor het zeggen heeft."

"Nazaten van Nederlandse kolonisten bezetten enorme gebieden in Zuid-Afrika die voorheen toebehoorden aan de plaatselijke bevolking. In dit gebied voert het Afrikaans, een geïmporteerde taal, de boventoon... Net als in de gemiddelde kansenwijk waar de kassameisjes bij de Albert Heijn, Marrokaans praten. Laten we een eind maken aan de bezetting van buitenlands terrein en het teruggeven aan de oorspronkelijke bewoners."

"Nederlandse kolonisten hebben Zuid-Afrikaanse vrouwen mishandeld, verkracht en geprostitueerd. Door de wijdverbreide vorm van institutioneel racisme zijn ze keer op keer aan veroordeling ontkomen. Het wordt tijd om ze in hun eigen land voor het gerecht te dagen, net zoals bij Saban B. is gebeurd.
...wacht, is dat gebeurd?"

"Nederlanders hadden niks te zoeken in Zuid-Afrika. Ze spreken de taal niet. Ze begrijpen de cultuur niet. En ook na al die jaren is dat nog steeds het geval. Afrikaans is een wijdverbreide taal, en de oude cultuur van Nederland bepaalt nog steeds de leefomstandigheden en omgangsvormen van de Afrikaners. En in al die jaren hebben ze beleid bepaald tegen de wensen van de oorspronkelijke bevolkng in. De uitheemse bevolking heeft geen recht het beleid te bepalen. Dit zie je ook in Gouda, waar tegen de wensen van de inheemse bevolking in een megamoskee gebouwd gaat worden."

Met deze (en meer, beter gearticuleerde) posities dwingen we links in de verdedigende positie. En zodra wij in een aanvallende positie zijn, kunnen we eindelijk terrein terug winnen op de Culturele Marxisten. Voor de betere articulatie heb ik meer mensen nodig. Suggesties hoor ik graag in de comments.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten