woensdag 19 oktober 2016

Make Pete Black Again!

Je kent ze wel. Black Lives Matter, Zwarte Piet is Racisme, de slavernijreparatie-beweging. Stuk voor stuk zijn ze voorstander van de omverwerping van de Nederlandse cultuur. Helaas zijn ze succesvol. Piet is niet meer zwart. Hier kan met de komst van "Wild Geraas" door Arnold-Jan Scheer nog verandering in komen, maar dit gaat niet vanzelf. We moeten in de aanval. We hebben betere retoriek nodig.

Laten we één ding voorop stellen: Het zwarte had voorheen niks met huidskleur te maken, maar met de hel. Het stamt af van een heidens feest. Zie ook hiervoor Wild Geraas. De toevoeging van rode lippenstift en oorbellen maakte Zwarte Piet een blackface karikatuur. Wat mij betreft draaien we die terug en gaan we het weer mooi heidens doen, inclusief roede. "Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe" heeft weinig opvoedkundige waarde als de roede weg valt.

Terug naar de retoriek.

"Zwarte Piet is traditie!" "Maar de kinderen vinden het leuk!" "Anders zien ze dat het de buurman is!" "Zwarte Piet is helemaal niet racistisch!"

Ten eerste valt hier dus wat op af te dingen, wat het argument zwak maakt. Veel belangrijker: Dit zijn defensieve argumenten. En zoals al beschreven in de 16 Punten van Alt-Rechts:

3. Alt Rechts is geen defensieve houding en verwerpt het concept van nobele en principiële ondergang. Het is een vooruitdenkende, offensieve filosofie in elke betekenis van het woord. Alt Rechts gelooft in overwinning door volharding en in harmonie te blijven met wetenschap, realiteit, culturele traditie en de lessen die de geschiedenis ons leert.

Het is zaak dat wij de defensieve houding inzake Zwarte Piet verwerpen willen wij de discussie ooit winnen. Input is welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten