maandag 5 september 2016

Waarom universiteitsstudenten pro-EU zijn.

De D66, bastion van EU-pijpers en andere globalisten, doet het van oudsher goed bij studenten. Ik neem aan ook bij geschiedenisstudenten, die wat mij betreft steken laten vallen aangezien ze de historische parallellen met de USSR niet zien. Maar dat terzijde: Waarom is globalisme zo populair onder studenten?

Het antwoord is niet: "Omdat zij wél slim zijn". Dat een nationalistisch ingestelde PVV het goed doet onder lager opgeleiden komt niet "omdat ze dom zijn". Beide groepen hebben namelijk (op de korte termijn) baat bij hun gekozen partijen.

Studenten zijn één van de weinige groepen mensen die baat hebben bij globalisme. Studenten mogen graag netwerken en in het buitenland stages doen. Dit wordt alleen maar makkelijker gemaakt door open grenzen en dergelijke. Ideeën delen voor innovaties, startups, onderzoeken, is oneindig makkelijker geworden sinds de wereld (met hulp van het internet) in toenemende mate is geglobaliseerd.

Tegelijkertijd ondervinden zij niet direct de nadelen van open grenzen. "Apothekers uit Aleppo" is onzin. De meeste immigranten hebben (hooguit) het equivalent van een MBO opleiding. De nieuwe instroom concurreert amper met universitair geschoolden. Het zijn niet hun lonen die dalen. En wat dan nog als het kassameisje bij de AH een hoofddoek draagt? Kan je mooi je corporale lid aan afvegen.

Daarnaast krijgen zij de beste immigranten. Neem van deze oud-student maar aan dat ik onder de buitenlandse studenten geen enkele criminele bontkraag ben tegengekomen. De immigranten die als student in Nederland neerstrijken zijn hier met een constructieve reden.

De "Syrische" "gezinnen" "met jonge kinderen" hebben die geenszins.

Natuurlijk stemmen studenten D66 of anderszins globalistisch. Ze zijn er allemaal van overtuigd dat ze out of the box denken en niet kortzichtig zijn. En in veel gevallen net slim en gearticuleerd genoeg om enige hooghartigheid in hun ogen te verantwoorden. Hun ervaring met immigratie is er één van de roze bril.

Toch apart dat de leden zich allemaal bevinden in de ultrablanke bolwerken die we studentenverenigingen noemen. Dus zelfs, wanneer onder immigranten kaf van koren wordt gescheiden en het het koren wordt toebedeeld, blijkt het nog nodig om een blanke safe space te creeëren. Bedenk je dan hoe de ervaring is voor de Nederlanders die het kaf toebedeeld krijgen. Durf mij dan nog maar te verkondigen dat je verder kijkt dan je neus lang is.

Dit alles gezegd hebbende: In een volgende post ga ik vermelden hoe Nederlanders netto winst kunnen halen uit globalisme.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten